Vårkalas med spexpremiär och dans till St BEO

Missa inte vårens höjdpunkt, lördagen den 21 maj i EQ House salonger i Skönsberg!

Välkomna, Bröder och Systrar!
Efter flera års väntan på att världen ska bli normal igen kan vi nu inbjuda till spexpremiär för det helt nyskrivna spexet Knaust! Vi gör detta på ett för oss bricolister känt manér med en stilig inramning full av sång, musik och dans. Nytt för denna gång är att vi vill bredda deltagandet något. Vi ser därför gärna att ni bjuder med vänner och bekanta, grannar, syskon eller andra som ni anser skulle uppskatta en Par Bricoleafton. Vi vill ju att alla våra talanger i såväl spexet, under middagen och under dansen till Santa Barbara Eminent Orchestra ska få en riktigt månghövdad publik!

För att sänka tröskeln för övriga gäster, som kanske inte har en frack eller långklänning hängande i garderoben, väljer vi denna gång att inte smycka oss i våra ordenstecken. Klädkoden blir Kavaj – vilket på festsvenska innebär kostym för herrar och finklätt för damer men inte långklänning med vita handskar … ja ni förstår säkert. Fint och festligt alltså!

Att Sundsvall brann ner till grunden år 1888 vet varenda Sundsvallsbo. Många har också sett årtalet 1891 på Hotell Knausts fasad – året då det nya hotellet stod klart efter branden. Men bara ett litet fåtal vet hur det egentligen gick till när Norrlands Nöjespalats #1 byggdes upp. I Spexet Knaust avslöjas den okända historien bakom Sundsvalls mest kända landmärke.

Sundsvalls okrönte hotellkung Adolf Knaust förlorar allt, utom en enorm försäkringsutbetalning i stadsbranden. Han ser sin chans att förverkliga sin dröm om att bygga Sveriges elegantaste hotell genom tiderna. Det skall bli den självklara platsen för de nyrika träpatronernas rumlande och ett representativt boende för handelsmän och andra förmögna besökare i Sveriges trähuvudstad. Men det finns andra som ser en möjlighet att slå sig in på den lukrativa hotellmarknaden i Sundsvall. Nu startar en tävling om vem som slutligen skall stå som hotellkung i träpatronernas Sundsvall.

Varmt välkommen!
Anders Segebo
Styrande Mästare

Läs mer om programmet, menyn, anmälan och andra praktikaliteter i denna Inbjudan Vårkalas med Spex 2022 (PDF-fil)!

OBS! Anmälan görs via denna länk!